Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Osztrák diós-kávés sütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 22 dkg darált dió
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl kávé
  • 1 csomag babapiskóta
  • Az babapiskóták mártogatásához:
  • 1 dl rummal ízesített tej
  • A bevonathoz:
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál víz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 20×30 cm-es tepsiben. Ehhez az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel (kb. 8-10 perc). A diót a zsemlemorzsával és a sütőporral összekeverjük, és elkeverjük egy fakanállal az előzőleg kikevert masszával. Megfelelzzük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 2 részletben megsütjük előmelegített sütőben.

A krémhez a vaníliás pudingport a kávéval, a cukorral és a tojássárgával csomómentesre kikeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal jól kihabosítjuk, nagyon könnyű finom krémet kapunk.

A tészta összeállítása: az első lapot megkenjük a krém felével, kirakjuk a rumos tejbe mártott babapiskótákkal. Rákenjük a másik adag krémet, befedjük a másik lappal.

A csokimázhoz a vizet a cukorral és a kakaóporral összekeverjük, közepes lángon, kevergetve összefőzzük. Nem főzzük túl, csak addig, míg a cukor elolvad. A tűzről lehúzva belekeverjük a vajat. Pár pillanatra visszatesszük a lángra, kicsit összekeverjük. A tűzről levéve egy kicsit várunk, hogy hűljön, de meg ne dermedjen, és a sütemény tetejére kenjük.

Megjegyzés

Régi recept, Zalából kaptam, most került elkészítésre. Ajánlom mindenkinek, főként azoknak, akik szeretik a kávés ízesítésű sütiket. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss