Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszre fel! 5+1 olcsó szépítőszer a konyhából, ami mindig kéznél van

default user icon
MME
Arcodat, hajadat és testedet pénztárcabarát módon, a kamrában és konyhában található alapanyagokkal is szebbé varázsolhatod. Hogy miként? Íme néhány tipp!
A fényes hajért

Törékeny és fénytelen a hajad? Tippünk: masszírozz be pár teáskanál olívaolajat a tincsekbe, majd tekerj a fejedre egy előmelegített törülközőt. Kb. 20 perc múlva alaposan mosd át a fürtjeidet egy kevés hígított samponnal. Ez a pakolás ismét selymessé, egészségesebbé és fényesebbé varázsolja a hajadat!

A selymes kézfej titka

Ha bőröd a nagytakarítást követően repedezetté, durvává válik, kényeztesd a kezedet ezzel az egyszerű, ám annál hatékonyabb krumplipakolással! Hámozz meg hozzá 2 db főtt burgonyát, egy kevés tejjel készíts belőle pürét, majd oszlasd el a kézfejeden. Kb. 30 perc múlva langyos vízzel mosd le, és kende be a kezed hidratálókrémmel.

Feszes dekoltázs

Kend be 10 percre az érintett részt frissen reszelt almapürével, majd mosd le, és krémezd be a mellkasodat. Ha sietned kell, az is elég, ha felkarikázol egy kissé lehűtött almát, és ezt teszed a dekoltázsodra. A gyümölcs enzimjei és a benne lévő pektin nedvességgel látják el a bőrt, kisimítják az apró ráncokat.

Arcradír és pakolás csokiból>>>
Száraz bőrre

Gyakran érdes a bőr a könyöködön? Akkor vágj ketté egy alaposan megmosott citromot, kenegesd vele pár percig a problémás részt, majd mosd le a bőrödről a déligyümölcs levét, és kend be a könyöködöet hidratálókrémmel.

A feszes bőrért

Mivel a nyak érzékeny bőre hajlamos a ráncosodásra, rendszeresen extra ápolásra van szüksége. Okos megoldás, ha villával összetöröd 1 db banán húsát, hozzáadsz 2 ek natúr joghurtot, és ezt a pakolást kened 20 percre a nyakadra. Az erőteljesebb hatásért tekerj köré folpakot, majd egy törülközőt is!

Méz a hajadra és a bőrödre>>>
Puha lábfej

A hűvösebb napokon a lábfej szárazzá, repedezetté válhat. Az író ideális bőrpuhító: lefekvés előtt készíts langyos lábfürdőt, önts bele 1 doboznyit, és áztasd benne 10 percig a lábadat! Miután lemostad, alaposan krémezd be a bőrödet és éjszakára húzz rá zoknit.

Készítsd gyümölcsből>>>
A legolcsóbb házi szépítőszerek>>>
Csodaszerek: alma, banán és uborka>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss