Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackzselés-krémes kocka

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 8 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db citrom leve
  • 15 dkg margarin
  • A zseléhez:
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • 5 dl őszibaracklé
  • 5 dkg étkezési zselatin
  • A sütemény tetejére:
  • 1 dl víz
  • 20 dkg porcukor
  • fél citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: Először a zselét készítjük el. Egyforma nagyságú tepsit használunk hozzá, mint majd a piskótához. A tepsit fóliával kibéleljük úgy, hogy felérjen a tepsi peremére, hogy majd könnyen kiemeljük, amikor megdermed. A fóliára szorosan egymás mellé elosztjuk a barackbefőttet. Az őszibaracklevet a zselatinnal összekeverjük (egy kis citromlevet is tehetünk hozzá), felforraljuk, és a barackra öntjük. Kb. 2 óra alatt megdermed (amikor a tepsiben kihűlt, betettem a fagyasztóba, és így előbb kész lett).

A piskótához a tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral, majd a piskóta 2/3 részét beleöntjük. A megmaradt részhez hozzákeverjük a kakaóport, és a sárga tésztára öntjük. Egy villával nyolcasokat írunk, és így szép márványos lesz a piskótánk. 180 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük, és lapjában kettévágjuk.

A krémhez a liszttel, a cukorral és a tejjel besamelt főzünk, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük jó habosra, és ízesítjük a citrom levével. (Citromízű pudinggal is elkészíthető.)

A sütemény összeállítása: alul piskótalap, majd a krém fele, őszibarackzselé, a krém másik fele, végül tésztalap a sorrend. A tetejére a vizet a cukorral felfőzzük jó sűrűre, ízesítjük a citrom levével, és a tészta tetejére csurgatjuk.

Megjegyzés

Finom, üdítő hatása lett az egész sütinek. Meggyel is elkészíthető, már azzal is készítettem. Szirup helyett porcukorral is meghinthető. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss