Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos-túrós pite

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverőtálban összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, csipetnyi sót, a lereszelt narancs- illetve citromhéjat (szárazon kell összekeverni).

Az őszibarackot meghámozzuk, felszeleteljük. A tejet a tojásokkal felverjük (nem szabad habosra keverni, csak az állaguk legyen egyforma, teljesen folyékony!). A sütőformát kivajazzuk, a száraz, lisztes keverék felét beleszórjuk, erre morzsoljuk a túrót, majd a lisztes keverék másik felét is rászórjuk a túróra. Az egészet felöntjük a tojással elkevert tejjel. Egyenletesen beterítjük az őszibarackszeletekkel. Ezután szépen lassan, 150-160 fokos sütőben 70-80 percig sütjük.

A liszt magába szívja a tejet, szinte összekeveredik a túróval, a tetején a barackok gyönyörűen megsülnek, és nagyon szaftos, ízletes süteményünk lesz. Felszeletelés előtt legalább 15 percet pihentessük!

Ezek is érdekelhetnek

Friss