Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarackos pulykasaslik oregánós burgonyapürével

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 6 db érett, kemény húsú őszibarack
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor oregano
  • 0,5 dl olíva olaj
  • A körethez:
  • 70 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 ág oregano

Elkészítés

    1.  A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel 2 x 2 cm-es kockákra daraboljuk fel. Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat nagyobb darabokra vágjuk. 
    2. A húskockákat és a barackdarabokat felváltva, vízbe áztatott bambusznyársakra húzzuk. Mindet megszórjuk egy kevés sóval, borssal és az oregánó lecsipkedett, felaprított leveleivel. Meglocsoljuk a nyársakat az olívaolajjal, végül faszénparázs fölött, oldalanként 12-15 perc alatt, pirosra sütjük őket. 
    3. A körethez felkockázzuk a meghámozott burgonyát, és sós vízben puhára főzzük. Aztán leszűrjük, még forrón áttörjük burgonyanyomóval, és beledolgozzuk a puha vajat, a tejet és a felaprított oregánót. Ezt kínáljuk a saslikok mellé. Oregánólevelekkel díszíthetjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin