Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarackos pite 

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg puha vaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 40 dkg őszibarack

Elkészítés

    1. Az őszibarackot megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk (hámozni nem kell). Összekeverjük 5 dkg porcukorral, és hagyjuk állni, míg elkészítjük a tésztát.
    2. A lisztet elkeverjük a maradék cukorral és a sütőporral. Hozzáajuk a puha vajat, a tejfölt, és egy egész tojást, kézzel összemorzsoljuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és berakjuk fél órára a hűtőszekrénybe.
    3. Utána a tészta kétharmadát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Beletesszük egy piteformába úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk. Rárakjuk a lecsöpögtetett barackot. A maradék tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk és rárakjuk a sütemény tetejére. Lekenjük a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

    15+1 BARACKOS SÜTI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

    MORZSÁS, MÁKOS, OMLÓS: 8 ZSENIÁLIS MEGGYES PITE RECEPT >>>


Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék Íze

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin