Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarackos krémes

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótatésztához:
  • 6 egész tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 3/4 csomag sütőpor
  • A pudingos krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 l őszibaracklé
  • A tejszínhabhoz:
  • 6 dl tejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 1-2 csomag omlós téglalap alakú keksz
  • 2 dl cappuccino
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál étolaj
  • A díszítéshez:
  • őszibarack
  • tejszínhab

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk a szokásos módon. Hűlni hagyjuk.

    A pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral és 2,5 dl őszibaracklével elkeverjük. A maradék gyümölcslevet a feloldott pudingporral felforraljuk, és 1 percig főzzük. Kissé kihűtve a piskótára
    simítjuk.

    A tejszínhez adjuk a vaníliás cukrot, félig felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük. A habot a pudingrétegre kenjük.

    A kekszek alját megkenjük a cappuccinóval, és a megkent oldalukkal lefelé sorban ráhelyezzük a tejszínhabra.

    Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött feloldjuk, mikor kicsit hűlt, rásimítjuk a kekszes piskóta tetejére. 1 napra betesszük a hűtőbe.

    A süteményt a kekszek széle mentén szeleteljük, díszíthetjük tejszínhabbal és barackdarabokkal.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin