Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos-krémes süti

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • Az őszibarackzseléhez:
  • 4-5 fehér húsú érett őszibarack
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 25 dkg krém sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • cukor
  • A tetejére:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • zöld színű szórócukor

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát, és béleljük ki fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, tegyük egy magas tálba, és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá, és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, főzzük sűrű krémmé, majd a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.

2. A piskótának valókat keverjük ki, és süssük meg egy 20x30 cm-es keskeny peremű sütőtepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 2 lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük, és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal és a krémsajttal, és befedjük a másik piskótával.

3. Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá, és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.

4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót, és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból, csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk, és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forróvízbe mártott késsel szeleteljük.

Megjegyzés

Elég nehéz volt elkészítenem ezt a süteményt, mert sok időt vett igénybe, de nagyon finomra sikerült. Sok barackunk termett az idén, és jött az ötlet, hogy kipróbáljam szerény tudásomat. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss