Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos-joghurtos torta

MME MME
1
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 6 evőkanál víz
  • 21 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 6 kis pohár (130 g-os) natúr joghurt
  • 3 dl tejszín
  • porcukor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 doboz őszibarackkonzerv
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg tortabevonó
  • 1 dl tejszín
  • őszibarackszeletek

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához kemény habot verünk 6 tojásfehérjéből és 30 dkg cukorból. A tojások sárgájához hozzáadjuk a vizet, majd alaposan elkeverjük. A sütőporos lisztet és a kikevert tojássárgáját felváltva hozzáforgatjuk a cukros tojásfehérjéhez, végül hozzáadjuk a kakaóport.

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 28 cm-es kerek tortaformába önjük és megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

A krémhez a joghurtot a porcukorral ízesítjük, és hozzáforgatjuk a felvert tejszínt. 1 dl meleg vízben feloldjuk a zselatint, majd fokozatosan hozzákeverjük a krémhez, és hagyjuk, hogy kicsit szilárduljon.

Az első piskótalap köré csatoljuk a tortakarikát, ráhalmozunk egy kevés krémet és a már lecsepegtetett, kockákra vágott őszibarack egy részét, majd ismét egy kevés krémet. Ezt beborítjuk a következő piskótalappal, ezt is hasonlóan megtöltjük, és befedjük az utolsó lappal. Hűtőbe tesszük néhány órára.

Közben elkészítjük a csokoládéforgácsot. A tortabevonót megolvasztjuk és lehetőség szerint egy márványlapra vagy sütőpapírra kenjük egyenletesen, vékony rétegben. Mikor megszilárdult, egy simítókés segítségével szivarszerű forgácsokat készítünk belőle.

Miután a torta krémje megszilárdult, a habbá vert tejszínnel bevonjuk a torta külsejét, és barackkal, valamint a csokoládéforgáccsal díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss