Elkészítés: A gesztenyepürét a rummal simára dolgozzuk, majd a habbá vert tejszínt lassan belekeverjük. A díszítéshez egy keveset félreteszünk. A zselatint fél dl hideg vízben feloldjuk, kézmelegre melegítjük, a gesztenyés krémbe csorgatjuk, és óvatosan összekeverjük. A pudingformák vagy kis tálkák aljába egy-egy kimagozott fél őszibarackot fektetünk. A gesztenyekrémmel befedjük, és amíg megdermed, a hűtőbe tesszük. Ezután a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, és a tartalmát kis tányérokra borítjuk. A félretett tejszínhabbal díszítjük. Ha nagyon gazdagon szeretnénk kínálni, akkor a csokoládés pudingporból a szokásosnál egy kissé több tejjel, a kakaóval meg a cukorral krémet főzünk, és a gesztenyepudingra öntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre