Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarackos csirkecomb rizzsel

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 evőkanál grillcsirke-fűszerkeverék
  • 4 evőkanál olaj
  • 40 dkg őszibarackbefőtt
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 db citrom (leve és héja)
  • 2 tasak gyorsrizs

Elkészítés

    1. A csirkecombokat grillcsirke-fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, kevés vizet öntünk alá, és sütőben 30-35 percig sütjük. Közben saját levével locsolgatjuk. Az elején sütőpapírral lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.
    2. A barackokat lecsepegtetjük, húsukat cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vajat a mézzel, rátesszük a barackokat, és 2-3 percig összepároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, összeforgatjuk.
    3. A rizst a csomagoláson előírtak szerint megfőzzük, lecsepegtetjük, és a maradék olajon megforgatjuk, hogy pergős legyen.
    4. A sütési idő lejárta előtt, leszedjűk a sütőpapírt, a húsra - mellé szedjük a barackokat, addig sütjük míg ropogós, piros nem lesz a csirke.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin