Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos csirkecomb

75 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • 4 csirkecomb
  • 1 ek grillcsirke- fűszerkeverék
  • 4 ek olaj
  • 40 dkg őszibarackbefőtt
  • 1,5 ek vaj
  • 1 ek méz
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 tasak gyorsrizs

Elkészítés

  1. A csirkecombokat grillcsirke- fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A combokat tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, kevés vizet öntünk alá, és sütőben 30-35 percig sütjük. Közben saját levével locsolgatjuk. Az elején sütőpapírral lefedjük, hogy megpuhuljon a hús.
  2. A barackokat lecsepegtetjük, húsukat cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vajat a mézzel, rátesszük a barackokat, és 2-3 percig összepároljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, összeforgatjuk.
  3.  A rizst megfőzzük , lecsepegtetjük, és a maradék olajon megforgatjuk, hogy pergős legyen.
  4. A sütési idő lejárta előtt, leszedjük a sütőpapírt a húsról. Mellészedjük a barackokat, addig sütjük míg ropógós piros, nem lesz a csirke.

FAHÉJAS KEKSZGOLYÓ 

TÉSZTÁBAN SÜLT KACSACOMB SONKÁS-MUSTÁROS MÁRTÁSSAL 

Ezek is érdekelhetnek