Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos cobbler

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 3 dkg vaj
  • 50 dkg őszibarack
  • 10 dkg cukor
  • A tésztához:
  • 17,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajjal jól kikenünk egy 25 x 15 cm-es felfújtformát vagy tűzálló tálat.
  2. A barackokat kereszt alakban bevágjuk, majd leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat. A kimagozott gyümölcsöt feldaraboljuk, összekeverjük 10 dkg cukorral, és egyenletesen elosztjuk a kikent formában.
  3. A tésztához a lisztet elvegyítjük a cukorral és a fahéjjal. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal összedolgozzuk, majd a masszát elosztjuk a barackrétegen.
  4. A cobblert az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 40 percig, amíg a teteje aranyszínű lesz. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Ugyanígy megsütheted más gyümölccsel, pl. sárgabarackkal, cseresznyével, szilvával vagy körtével. Vaníliafagylalt vagy lágy tejszínhab illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss