Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarackos cobbler vaníliafagyival

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 50 dkg őszibarack
  • 10 dkg cukor
  • A tésztához:
  • 17,5 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A barackokat kereszt alakban bevágjuk, majd leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat. A kimagozott gyümölcsöt feldaraboljuk, összekeverjük 10 dkg cukorral, és egyenletesen elosztjuk a vajjal vastagon kikent 25x15 felfújtformában.
    2. A tésztához a lisztet elvegyítjük a cukorral és a fahéjjal. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal összedolgozzuk, majd a masszát elosztjuk a barackrétegen.
    3. A cobblert az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 40 percig, amíg a teteje aranyszínű lesz. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Ugyanígy megsütheted más gyümölccsel, pl. sárgabarackkal, cseresznyével, szilvával vagy körtével. Vaníliafagylalt vagy lágy tejszínhab illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin