Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackos-ánizsos ricottatorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy kerek 22 cm-es tortaformát kikenek, zsemlemorzsával meghintem.

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és pici cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral, a puha margarinnal géppel jól kikeverem, mehet bele a többi hozzávaló, végül a fehérjehabot is beleforgatom.

A keveréket a kikent formába simítom, barackszeletekkel megdíszítem a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütöm.

Kihűlésig várok, addig nem veszem le a karimát, és csak ezután szeletelem.

Megjegyzés

Nagyon könnyű, nem túl édes, és az ánizsmagtól kap egy egészen különleges finom ízt. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss