Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Őszibarackdzsem egyszerűen

Hozzávalók

  • 1 kg őszibarack
  • 30 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 ek konyak
  • barackpálinka

Elkészítés

    1. Az őszibarackot megmossuk, lehúzzuk a héját, és eltávolítjuk a magját, majd feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony hőfokon kevergetve kb. 30 perc alatt megfőzzük.
    2. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliakivonatot és a konyakot, és további 50-60 perc alatt sűrűre főzzük.
    3. Sterilizált üvegekbe töltjük, és mindegyik tetejére 1 tk pálinkát öntünk. Letakarjuk befőzőfóliával, és szorosan rátekerjük a kupakot, majd egy éjszakára konyharuhával bélelt takaró közé tesszük.
    4. simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot és helyezzük. Másnap felcímkézzük, a kamrapolcra tesszük.

Megjegyzés

Az így készített dzsemeket, lekvárokat nem kell fejtetőre állítani.

lilalicsi
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés