Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarackdzsem egyszerűen

120 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őszibarackot megmossuk, lehúzzuk a héját, és eltávolítjuk a magját, majd feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony hőfokon kevergetve kb. 30 perc alatt megfőzzük.
  2. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliakivonatot és a konyakot, és további 50-60 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. Sterilizált üvegekbe töltjük, és mindegyik tetejére 1 tk pálinkát öntünk. Letakarjuk befőzőfóliával, és szorosan rátekerjük a kupakot, majd egy éjszakára konyharuhával bélelt takaró közé tesszük.
  4. simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot és helyezzük. Másnap felcímkézzük, a kamrapolcra tesszük.

Megjegyzés

Az így készített dzsemeket, lekvárokat nem kell fejtetőre állítani. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss