Elkészítés: A tejet, a vizet, a sót és a cukrot egy edénybe tesszük, majd kis lángon, kevergetve forráspontig melegítjük. Ezután levesszük a tűzről, és apránként - kevergetve - beleszórjuk a lisztet. Addig keverjük, míg teljesen csomómentes, sima tészta lesz. Ezután visszatesszük a tűzre, és közepes lángon, 1 percig, folyamatosan kevergetve, megpirítjuk a tésztát, majd levesszük a tűzről.
A forró tésztához egyesével hozzákeverjük a tojásokat, hogy sima, fényes tésztát kapjunk (én robotgéppel kevertem simára, de fakanállal is keverhető).
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát habzsákba töltjük, és 7-8 cm átmérőjű, kb. 1 cm magas tésztakorongokat nyomunk rá. (Én rákanalaztam a papírra a tésztát, és nedves kézzel megformáztam a korongokat.) Ezután lekenjük a tojássárgás-tejes keverékkel, majd megszórjuk mandulaforgáccsal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő felénél a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, hogy a gőz eltávozzon, így a tészta ropogós lesz (én egy fakanalat tettem az ajtóhoz, hogy résnyire legyen csak nyitva).
A sütőből kivéve rácsra helyezzük a tésztakorongokat, és teljesen kihűtjük.
A karamellizált barackot a cukrot és a vajat egy edénybe tesszük, majd állandó keverés mellett világos színűre karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, majd pár percig kevergetve lassú tűzön tovább főzzük. Ekkor belehelyezzük a felezett őszibarackokat, majd a karamellel locsolgatva pár percig főzzük, hogy a karamell bevonja a barack felületét. Ezután kiszedjük, kihűtjük a barackokat. (Ha frissen szedett őszibarackból készítjük, akkor a barackokat tepsibe tesszük, ráöntjük a karamellt, és a sütőben kb. 10 perc alatt puhára pároljuk, közben többször meglocsoljuk a karamellel.)
A tésztakorongokat tányérra tesszük, majd mindegyik közepére őszibarackot helyezünk. A tetejére egy keveset rácsorgatunk a megmaradt karamellből, porcukorral kicsit megszórjuk, majd tálaljuk.