Elkészítés: A tésztához a margarint, a porcukrot, az egész tojást és a tojássárgáját habosra verjük a tejet is
apránként hozzáadva.
2 órát pihentetjük, majd összegyúrjuk a sütőporos liszttel, s kis gombócokat formálunk belőle, közepesen meleg sütőben világosra sütjük.
Még melegen kikaparjuk a belsejét, a kikapart morzsalékot sütőrummal meglocsoljuk. A darált diót összekeverjük a margarinnal, a cukorral és a rumos morzsával. Ezzel a krémmel megtöltjük a gombócokat, kettesével összeragasztjuk.
Az egyik oldalát vérnarancs-, a másikat
dióaromával színezzük, tojásfehérjében
megforgatjuk, s frissen kristálycukorban
meghempergetjük. Apró, kis zöld levélkékkel díszítjük. Szellős helyre tesszük száradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre