A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet is. A tésztát egy órán át a hűtőben pihentetjük, majd dió nagyságú gömböket formálunk belőle. A gombócokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még melegen kikaparjuk a belsejüket. A kikapart tésztához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót, majd hozzákeverjük a baracklekvárt, a rumaromát, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük a tésztát.
A félgömböket nem töltjük púposra, éppen csak a telerakjuk, majd egy kevés töltelékkel összeragasztunk két félgömböt. A vérnarancsaromát egy tálba öntjük és foltokban megkenjük a barack felületét. Utána tojásfehérjével lekenjük, és kristálycukorba forgatjuk. Levelekkel díszítjük.