Elkészítés: A tésztát géppel bedagasszuk, majd addig pihentetjük, amíg a diótölteléket elkészítjük a hozzávalókból.
Ezután a tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, és a tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük, világos színűre.
Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, karalábévájóval a közepét kivesszük, helyes kerek formájú legyen. Ebbe kerül a töltelék, de a tésztamaradékokból a diótöltelékbe is keverünk. A töltelék inkább lágyabb, de formázható legyen. Kettőt összeragasztunk, és tálcára tesszük.
Másnap folytatjuk, mert addigra megköt a barackunk, a tölteléktől. Vérnarancs aromába mártjuk, majd porcukorba, többször is. Szegfűszeggel fogatjuk a marcipán leveleket a vájatba, hogy megtartsa őket. Tálcán kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre