Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarack sütemény, ahogy Edit készíti

90 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 70 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • a kisült tészta kikapart belseje
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek baracklekvár
  • rumaroma ízlés szerint
  • kb. 2 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 1 kis üveg vérnarancsaroma
  • 1 db tojásfehérje
  • A forgatáshoz:
  • kristálycukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a tej és a liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet is. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  2. A pihentetett tésztából dió nagyságú gömböket formázunk, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kikaparjuk a sütik belsejét.
  3. A töltelékhez a kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt és a rumaromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A félgömböket megtöltjük a kihűlt töltelékkel: ügyeljünk arra, hogy ne töltsük őket púposra, akkor jó, ha éppen csak tele vannak. Egy kevés töltelékkel kettesével összeragasztjuk a félgömböket.
  5. A vérnarancsaromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük vele a barack felületét. A felvert tojásfehérjével lekenjük, és azonnal kristálycukorba forgatjuk a sütiket.

HAGYOMÁNYOS LAKODALMAS SÜTEMÉNYEK 

MENNYEI APRÓSÜTEMÉNY EGYSZERŰEN: VANÍLIÁS-DIÓS KIFLI 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A DIÓS SÜTEMÉNYED! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss