Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarack krémleves

default user icon
10 4.9/5
Őszibarack krémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 db őszibarack
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 l víz
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl édes fehérbor
  • reszelt narancshéj

Elkészítés

    Elkészítés: 5 db őszibarackot leturmixolunk, majd hozzáöntjük a vizet és a tejet. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot és vaníliás cukrot adunk hozzá, reszelt narancshéjjal ízesítjük. Feltesszük a tűzre, és forrásig főzzük, majd hozzáadjuk a bort és a tejszínt, és így is kiforraljuk. Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék barackot felkockázva. Ezután jól lehűtjük és tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 37. hét.
Nicy13
Mivel tesómék nagyon dicsérték és azóta minden gyümölcslevest így csinálnak, én is kipróbáltam. Ez tényleg nagyon finom!!!!
csiripori
Kipróbáltam és isteni finom lett :) Én 2 dl tejszínnel, száraz fehérborral csináltam, és a narancs levét is belefacsartam.
hjhhedi
Ez nagyon nagyon finom! Már többször elkészítettem, és soha nem maradt belőle!!!! Ez a favorit receptem, ha jön valaki látogatóba, vendégségbe mindig ezzel kápráztatom el! A Bourbon vaníliás cukor még mennyeibbé teszi!
pmlivia
Én fagyasztott őszibarackból készítettem, tényleg igen finom lett. Raktam hozzá egy kevés fahéjat és citromlevet is.
Vesper
Konzerv őszibarackból készítettem, ami elég édes, ezért csak egy csomag vaníliás cukrot tettem bele. Nagyon finom lett, köszi a receptet!
nomy
Tyűha!!! Ez a leves nagyon ott van!
Amee1989
Isteni finom leves. Már többször is megcsináltam, s csak dícsérték!! Ajánlom minden megyleves imádónak :)
kgizike
egrig!! Nagyon köszönöm a dicsérő szavakat, de lehet ez kicsit túlzás rám nézve.Én is szoktam úgy készíteni a narancs levest mint ahogy te leírtad és az is nagyon finom.
egrig
Ez a leves egy gasztronómiai orgazmus! Csodálatosan finom lett, aranyba a beküldő nevét :-) Így utólag fontosnak érzem a vaníliáscukor minőségét: Bourbon-vaníliáscukrot használtam, és meggyőződésem, a kristályvanilines verzióval nem sikerült volna ilyen jól. Mivel egyikünk sincs hízókúrán (:-D), tejszín helyett tejföllel "habartam", a tejfölös-fehérboros elegybe még belekevertem egy tojássárgáját is, hogy minél krémesebb legyen. Ezután már nem forraltam fel újra (kicsapódna a tejföl). Hihetetlen lett, életem levese, pedig meggylevesből én is jó vagyok ám :-)

Hasonló Receptek

Magazin