Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarack galette

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet, hogy kevesebb is elég). Ezután fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. 
  2. Közben előkészítjük a tölteléket és az őszibarackot. A diót egy teflonserpenyőben, állandó kevergetés mellett aranybarnára pörköljük. Ezután kihűtjük, majd ledaráljuk. A mascarponét simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjük a darált diót is.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négy egyforma nagyságú kört vágunk ki belőle. A tésztakörök közepére kenjük a mascarponés-diós tölteléket, majd ráhelyezzük a felszeletelt őszibarackot. Az üresen maradt tésztát a töltelékre hajtogatjuk. 
  4. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött tésztákat. Bekenjük a felvert egész tojással, és megszórjuk a darabolt dióval. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss