Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarack galette

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 4-5 db őszibarack
  • 2-3 marék dió
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás a tészta lekenéséhez

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet, hogy kevesebb is elég). Ezután fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. 
    2. Közben előkészítjük a tölteléket és az őszibarackot. A diót egy teflonserpenyőben, állandó kevergetés mellett aranybarnára pörköljük. Ezután kihűtjük, majd ledaráljuk. A mascarponét simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjük a darált diót is.
    3. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd négy egyforma nagyságú kört vágunk ki belőle. A tésztakörök közepére kenjük a mascarponés-diós tölteléket, majd ráhelyezzük a felszeletelt őszibarackot. Az üresen maradt tésztát a töltelékre hajtogatjuk. 
    4. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött tésztákat. Bekenjük a felvert egész tojással, és megszórjuk a darabolt dióval. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin