Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Elkészítés: A lisztet a tejjel, a tojássárgákkal, az olajjal és csipetnyi sóval habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az olajat felforrósítjuk. A gyümölcsöket egyenként a masszába mártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból papírszalvétára emeljük, lecsepegtetjük. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral, esetleg vaníliamártással kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 448 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre