Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszibarack-fánk

MME MME
4.5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 őszibarack (vagy érett nektarin),
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • A sütéshez:
  • bő olaj
  • A tálaláshoz:
  • fahéjas porcukor

Elkészítés

Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés: A lisztet a tejjel, a tojássárgákkal, az olajjal és csipetnyi sóval habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az olajat felforrósítjuk. A gyümölcsöket egyenként a masszába mártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból papírszalvétára emeljük, lecsepegtetjük. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral, esetleg vaníliamártással kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 448 kcal

Ezek is érdekelhetnek