Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszibarack-fánk

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 őszibarack (vagy érett nektarin),
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • A sütéshez:
  • bő olaj
  • A tálaláshoz:
  • fahéjas porcukor

Elkészítés

    Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

    Elkészítés: A lisztet a tejjel, a tojássárgákkal, az olajjal és csipetnyi sóval habosra keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az olajat felforrósítjuk. A gyümölcsöket egyenként a masszába mártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból papírszalvétára emeljük, lecsepegtetjük. Tálaláskor meghintjük fahéjas porcukorral, esetleg vaníliamártással kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 448 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin