Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszi zöldségleves hajdinával, füstölt csülökkel

default user icon

Hozzávalók

  • 150 g lóbab
  • 2 ek ét olaj
  • 150 g csülök (főtt, füstölt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 ág szárzeller
  • 2 db babérlevél
  • 100 g hajdina
  • bors (frissen őrölt)
  • 150 g fodros kel

Elkészítés

    1. Leöblítjük a babot, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap pedig lecsepegtetjük. A csülköt megmossuk, szárazra itatjuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a sárgarépát meghámozzuk. A hagymát finomra aprítjuk, a répát pedig kockákra vágjuk. A zellert is megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
    2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd kissé megpirítjuk benne a csülköt. Ha ezzel megvagyunk, szórjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket is. Pár perc után hozzáadjuk a leszűrt babot, a babérlevelet, aztán felöntjük 800 ml vízzel. Közepes lángon, fedő alatt körülbelül 20-25 percig főzzük, amíg a bab megpuhul.
    3. Félidőben a levesbe szórjuk a szűrőben leöblített, lecsepegtett hajdinát, majd sózzuk, borsozzuk. Végül, amikor már elzártuk a lángot a leves alatt, a csíkokra vágott fodros kelt beledobjuk a levesbe. 

    SZÍNES ZÖLDSÉGLEVES SONKACSÍKOKKAL >>> 

    NYÁRI ZÖLDSÉGLEVES >>> 

    ZÖLDSÉGLEVES GAZDAGON, CSIRKEGOMBÓCCAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin