Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszi tarja

Hozzávalók

  • 4 szelet csontos tarja (nagyobb)
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej hagyma (nagyobb)
  • liszt
  • bors
  • majoránna
  • 2 dl szőlőlé
  • olaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • burgonya krokett a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A tarjákat enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe hempergetjük.
    2. A szalonnát csíkokra vágjuk, pirosra sütjük, majd az apróra vágott hagymát hozzáadjuk, és összepirítjuk.
    3. A húsokat minimális olajon elősütjük, és a hagymára szedjük. A felesleges olajat lemerjük. A húsról lesült lisztet a hagymára kanalazzuk. Beletesszük a fokhagymát.
    4. Sózzuk, borsozzuk, szölőlével és vizzel felöntjük, hogy ellepje, és puhára főzzük Kb 1-1,5 óra alatt.
      Krokettel tálaljuk.

Megjegyzés

Vége elött 10 perccel pár szem szőlőt is bele lehet dobni.

Csilien
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek