Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtsaláta fügével és mogyoróval

MME MME
15 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vinaigrette-hez az ecetet kikeverjük a zselével és a sóval. Belevegyítjük a mustárt, lassan csorgatva beledolgozzuk az olívaolajat, majd ízlés szerint megborsozzuk.
  2. A salátaleveleket megmossuk és szárazra centrifugáljuk vagy papírtörlőn leitatjuk. A chaumes sajtot és a megmosott, leszárított fügét cikkekre vágjuk. A kisebb darabokra tépett salátaleveleket, valamint a sajtot és a fügét adagonként tányérokra halmozzuk, majd megöntözzük a vinaigrette-tel. A durvára aprított mogyoróval megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

A tépősalátákhoz tartozó, kissé kesernyés-diós ízű tölgysaláta levelei lilás árnyalatúak is lehetnek.
A chaumes kerek, rúzsos érlelésű, ehető narancssárga kérgű francia sajt. Grillezéshez is kitűnő. Keresd a sajtpultban!
A receptet mogyoró helyett enyhén pirított, majd mézzel karamellizált dióval is elkészítheted.

Recept és fotó: Saint Albray / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss