Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őszi almás-diós palacsinta

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Az őszi almás-diós palacsinta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral kézi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk, és tejjel lazítjuk a tésztát. Figyeljük arra, hogy fokozatosan adjuk hozzá a tejet a tésztához, mert így tudjuk szépen eldolgozni a csomókat, és így kapunk sima palacsintatésztát.
  2. Ezután hozzáadjuk a dióbelet, a fahéjat, majd belereszeljük a meghámozott almákat, és tovább lazítjuk tejjel. Ha ezzel megvagyunk, a sűrű palacsintatésztát bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük, tálaláskor pedig háromszögre hajtogatjuk, megszórjuk porcukorral és darált dióval. 

 

Megjegyzés

Az alma és a dió párosítása igazi őszi ízeket varázsol a palacsintának. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss