Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszi palacsinta

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg darált dióbél
  • 2 db nagyobb alma
  • 3-3,5 dl tej
  • fahéj
  • porcukor és darált dió a szóráshoz, díszítéshez

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukorral kézi habverővel habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. Figyeljük arra, hogy fokozatosan adjuk hozzá a tejet a tésztához, mert így tudjuk szépen eldolgozni a csomókat, és így kapunk sima palacsintatésztát.
    2. Ezután hozzáadjuk a dióbelet, a fahéjat, majd belereszeljük a meghámozott almákat és tovább lazítjuk tejjel. Ha ezzel megvagyunk, a sűrű palacsintatésztát bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük, tálaláskor pedig háromszögre hajtogatjuk, megszórjuk porcukorral és darált dióval.

    SVÉD BARACKOS PALACSINTA >>> 

    SÓS RAKOTT PALACSINTA >>> 

    SÜTŐTÖKKRÉMES PALACSINTA >>> 

Megjegyzés

Az alma és a dió párosítása igazi őszi ízeket varázsol a palacsintának.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin