Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszi minestrone

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db szárzeller
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db édesburgonya
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 8 ek olívaolaj
  • 1 ek só
  • 2 liter zöldségleves-alaplé
  • 30 dkg hámozott-darabolt paradicsom (konzerv)
  • 20 dkg fehér bab (konzerv)
  • 20 dkg vörös bab (konzerv)
  • 1 marék kagylótészta
  • 3 db bazsalikomlevél
  • 3 ek reszelt parmezán

Elkészítés

    1. A vöröshagymát és a fokhagymát, a zellert, a sárgarépát, az édesburgonyát, a kelkáposztát megmossuk és, ha szükséges, meghámozzuk.
    2. Mindegyiket felkockázzuk, majd sorban a serpenyőben felhevített olívaolajradobjuk. A végén megsózzuk, felöntjük az alaplével, és közepes lángon 15 percigfőzzük. Ekkor hozzáadjuk a konzervparadicsom ot a levével együtt, valamint a gondosan leszűrt fehér és vörös babot.
    3. További 15 percig főzzük, és pár perccel a főzési idő vége előtt beleszórjuk a tésztát is. A finomra aprított bazsalikommal és a parmezánnal megszórva tálaljuk.

     

     

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin