Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Őszi minestrone leves

default user icon

Hozzávalók

  • 3 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 levél zsálya
  • 1 ág rozmaring (kisebb)
  • 2 db szárított babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1/2 db zellergumó, felkockázva
  • 1 doboz babkonzerv (leöblítve, lecsepegtetve)
  • 1,25 dl paradicsomszósz
  • víz vagy zöldségalaplé
  • 1 marék leveles kel vagy mángold
  • 9 dkg hajdina vagy barnarizs
  • 2 tk só

Elkészítés

    1. Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott rozmaringot és a babérlevelet, kb. 2 percig főzzük.
    2. Ezután beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, a kockára vágott répát és a zellert, majd pár percig dinszteljük őket, amíg a hagyma átlátszó lesz.
    3. Hozzáadjuk a babot, és a paradicsomszószt, alaposan összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi ellepi. Lefedjük, és 15 percig főzzük.
    4. Végül hozzáadjuk a mángoldot és a hajdinát, hozzáöntünk még annyi folyadékot, hogy 5 cm-re ellepje, és félig lefedve addig főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

    Videó! Így készítheted el az őszi minestrone levest! >>> 

    7 MELENGETŐ ZÖLDSÉGLEVES, HA TAVASSZAL LEHŰL AZ IDŐ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin