Őszi körteleves

default user icon
1 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg körte
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

    Előkészítés: A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, húsát fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, és 1 liter vízzel fölöntjük.

    Elkészítés: A szegfűszeget a körtéhez dobjuk, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítjük. Felforraljuk, és kis lángon 2 percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük. A forró levesből belemerünk egy keveset, simára dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
    1 adag: 130 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bedő Erika 3 évvel ezelőtt
Részemről még csipet só, fahéj és evőkanál méz ment bele. Illata isteni! Még nem tudom hidegen vagy melegen lesz este fogyasztva, de jó kis recept, máskor is elkészítem!

Hasonló Receptek

Magazin