Keress receptre vagy hozzávalóra

Édesburgonyás palacsinta birslekvárral, darált dióval és tökmaggal

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg édesburgonya
  • 3 db tojás (M-es)
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 15 dkg finom liszt
  • 2 ek étolaj+ a sütéshez
  • 2 dl tej
  • Töltelék a palacsintába:
  • 15 dkg házi birslekvár
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg pörkölt, darált tökmag
  • 8 dkg porcukor

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát mint a krumplit megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, és a vízben puhára főzzük. A levében hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel, vagy tumixgéppel lével együtt krémesre pépesítjük.
    2. A tojást a cukorral kikeverjük, beletesszük a sót, a lisztet, az édeskrumplit, az étolajat, és a tejjel palacsinta sűrűségű tésztát készítünk. Ha túl sűrű, kicsi tejjel még hígítjuk, és olajozott palacsinta sütőben kisütjük.
    3. Az elkészült palacsintát házi birslekvárral (sárgabarack lekvárral) megkenjük, a cukros, darált keverékkel meghintjük, és felcsavarjuk. Tálaláskor kicsit meghintjük a darált keverékkel.

    TÖLTÖTT CUKKINIPALACSINTA >>> 

Megjegyzés

A dió, az olajtök, a birsalma és a batáta megjelenése visszavonhatatlanul jelzi az ősz megérkezését. Én most egy saját terméseimből összeállított vitaminokban gazdag palacsinta receptjét küldöm.

HERR Mary
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin