Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesburgonyás palacsinta birslekvárral, darált dióval és tökmaggal

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát mint a krumplit megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, és a vízben puhára főzzük. A levében hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel, vagy tumixgéppel lével együtt krémesre pépesítjük.
  2. A tojást a cukorral kikeverjük, beletesszük a sót, a lisztet, az édeskrumplit, az étolajat, és a tejjel palacsinta sűrűségű tésztát készítünk. Ha túl sűrű, kicsi tejjel még hígítjuk, és olajozott palacsinta sütőben kisütjük.
  3. Az elkészült palacsintát házi birslekvárral (sárgabarack lekvárral) megkenjük, a cukros, darált keverékkel meghintjük, és felcsavarjuk. Tálaláskor kicsit meghintjük a darált keverékkel.

TÖLTÖTT CUKKINIPALACSINTA >>> 

Megjegyzés

A dió, az olajtök, a birsalma és a batáta megjelenése visszavonhatatlanul jelzi az ősz megérkezését. Én most egy saját terméseimből összeállított vitaminokban gazdag palacsinta receptjét küldöm. - HERR Mary

Ezek is érdekelhetnek

Friss