Elkészítés: A salátát megtisztítjuk, leöblítjük, szárazra rázzuk, és falatnyi darabokra tépkedjük. A diót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd tányérra borítjuk, kihűtjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, kettévágjuk, magjait kiszedjük. A körtét megmossuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk.
Az öntethez simára keverjük az olajat az ecettel, a citromlével, és sóval, borssal ízesítjük. A salátát összekeverjük a szőlővel és a körtével, és rálocsoljuk az öntetet.
A szalonnaszeleteket ropogósra pirítjuk a serpenyőben, a salátára szórjuk a dióval és a napraforgómaggal együtt. Azonnal tálaljuk. Kenyeret kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre