Elkészítés: A vajat, vagy margarint a porcukorral és a tojások sárgájával kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a rumot. Az 5 dkg csokoládét, a mézzel, a víz felével vízfürdőn megolvasztjuk, a víz másik feléből, a cukorral szirupot főzünk. A szirupot a csokoládés masszához keverjük. Az ostyalapokat felváltva, a rumos, illetve a csokoládés krémmel megkenjük, majd legalább egy órán át a töltött ostyát lepréseljük, valamilyen nehezékkel. Ezután a csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük és bevonjuk az ostyát. A kész tortát melegvízbe mártogatott késsel szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre