Elkészítés: 10 tojásból piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, 3 lapba vágjuk.
3 dl tejszínt az 5 dkg cukorral és a darabokra tördelt csokival felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a vaníliás cukorral habosra keverjük, a maradék tejszínt pedig kemény habbá verjük. A kihűlt csokit a habos vajjal vegyítjük, majd a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk.
Az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele. Az ostyarudakat félbevágjuk, és szorosan egymás mellé helyezve körberakjuk vele a torta oldalát. Tetejét tetszőlegesen díszíthetjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre