Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ostyás csokitorta

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 5 dl cukrozott tejszín
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • A dísztéshez:
  • töltött ostyarúd, ostyavirágok, cukorkák, olvasztott csokoládé stb.

Elkészítés

Elkészítés: 10 tojásból piskótát készítünk, melyet egy 26 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, 3 lapba vágjuk.

3 dl tejszínt az 5 dkg cukorral és a darabokra tördelt csokival felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a vaníliás cukorral habosra keverjük, a maradék tejszínt pedig kemény habbá verjük. A kihűlt csokit a habos vajjal vegyítjük, majd a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk.

Az elkészült krémmel a torta lapjait megtöltjük, valamint a külső részét is befedjük vele. Az ostyarudakat félbevágjuk, és szorosan egymás mellé helyezve körberakjuk vele a torta oldalát. Tetejét tetszőlegesen díszíthetjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss