Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ostoros rétes III.

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 2 db olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tejben megfuttatott élesztővel és a többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztává összedolgozzuk, ha túl lágy lenne, még adunk hozzá lisztet. A tésztát 3 cipóra osztjuk, és legalább fél óráig kelesztjük.

Közben a krémhez a margarint kikeverjük porcukorral és a többi anyagokkal.

A cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, és feltekerjük. A 3 tekercset összefonjuk, és a tepsiben legalább még fél óráig pihentetjük. Sütés előtt tojássárgájával megkenjük. 200 fokon a sütőben megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss