Elkészítés: Tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és sóval, majd összekeverjük a liszttel, a maradék tejjel, a kristálycukorral, a 3 tojás fehérjével, az étolajjal és az olvasztott margarinnal. Robotgép segítségével lágy kelt tésztává dagasztjuk. Melegebb helyen duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet: a margarint kikeverjük a vaníliás cukorral, a porcukorral és a kakaóval.
Ha megkelt a tészta, 6 cipóra osztjuk, a cipókat 3 mm vastagságú téglalapokra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, felsodorjuk, és hármat-hármat összefonunk.
Kikent tepsibe tesszük, tojássárgájával a tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre