Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ostoros kalács kakaósan

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • A kakaós töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: Tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és sóval, majd összekeverjük a liszttel, a maradék tejjel, a kristálycukorral, a 3 tojás fehérjével, az étolajjal és az olvasztott margarinnal. Robotgép segítségével lágy kelt tésztává dagasztjuk. Melegebb helyen duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a krémet: a margarint kikeverjük a vaníliás cukorral, a porcukorral és a kakaóval.

Ha megkelt a tészta, 6 cipóra osztjuk, a cipókat 3 mm vastagságú téglalapokra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, felsodorjuk, és hármat-hármat összefonunk.

Kikent tepsibe tesszük, tojássárgájával a tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Nagyon omlós és ízletes. - hollernora

Ezek is érdekelhetnek

Friss