Ostoros kalács kakaós krémmel

default user icon
10 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 tojássárgája + 1 tojás a tésztára
  • 2 evőkanál olaj + tepsi kikenéséhez
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó

Elkészítés

    Elkészítés: A tejbe tegyél 6 dkg cukrot, kézmelegre hevítsd fel. Ebbe tedd a morzsolt élesztőt, és meleg helyen keleszd meg. A lisztbe tegyél csipet sót, keverd el, ezután a tojássárgákkal, az élesztővel és az olajjal dagaszd meg. 6 db cipót formálj belőle, és keleszd további fél órát egy lisztes deszkán.

    Közben a lágy margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral keverd habosra, majd dolgozd el benne a kakaót.

    A cipókat egyenként papírvékonyra nyújtsd ki, törekedj rá, hogy egyforma méretűek legyenek. Kend meg a krémmel őket, mindegyikbe egyforma mennyiség jusson. Csavard fel, és 3-3 szálat fonj egybe. Helyezd az olajjal kikent tepsibe, és kend meg felvert tojással őket, hogy fényesek legyenek. Szokásos módon süsd meg.

Megjegyzés

Nagyon finom. Kissé időigényes a kelesztés miatt, de megéri! Én tejjel is szoktam enni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

haromgyerekes 4 évvel ezelőtt
Ma este megsütöttem a gyerekeimmel és tökéletes lett. Nem repedt szét, nem folyt ki, talán az első szemre is tetszetős sütink lett :-)
adiskar 7 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom! Betartottam az utasítást, jó vékonyra nyújtottam a tésztát. Nagyon szép és finom az elkészült tészta. Én egy picit több margarinnal készítettem a kakaós masszát (5-10 dekával több margarinnal), így csokisabb, krémesebb lesz a tészta.
szaboliv 8 évvel ezelőtt
Köszi, hogy megosztottad velem ezt a csodás receptet. Isteni lett, nagyon finom!
durumbúza 8 évvel ezelőtt
Ha ünnepi alkalomra készül, a fonatot helyezd kapcsos tortaformába, a közepébe tegyél egy bébiételes üveget, ekkor koszorú formájú lesz, nagyon mutatós!
durumbúza 8 évvel ezelőtt
Ha ünnepi alkalomra készül, a fonatot helyezd kapcsos tortaformába, a közepébe tegyél egy bébiételes üveget, ekkor koszorú formájú lesz, nagyon mutatós!
silva47 10 évvel ezelőtt
Ha feltekerted, akkor szúrkáld meg hurkapálcával több helyen de csak a tetejét, hogy a gőz ki tudjon jönni belőle sülés közben, igy biztos nem fog kifolyni a töltelék.
silva47 10 évvel ezelőtt
Mielőtt feltekernéd a kalácsot a két oldalát hajtsd vissza kb. 2-3 cm-nyire, igy nem tud kifolyni belőle a töltelék.
csave1 10 évvel ezelőtt
Szia Dudi. Nagyon köszönöm ezt finom kalács receptet. Tegnap megsütöttem hamar elfogyott ujra megkell csinálnom. Sok fajtát sütöttem már, de ilyen finom még egy sem volt. csave1
szitaa 10 évvel ezelőtt
Én megcsináltam. Sajnos látványra nemigen jött össze,mert sok krém kifolyt belőle,és szét is repedt. Mi lehetett a hiba nálam?
konczos 10 évvel ezelőtt
Én a tésztához csak a elvert tojásfehérjét rakom. A megmaradt tojássárgákkal kell megkenni a tésztát. De én csak 2-2 rudat fonok össze, szerintem úgy is nagyon magas lesz. Egyébként ez a recept is hasonló, mint a már meglévő.

Hasonló Receptek

Magazin