Ostoros kalács kakaós krémmel

default user icon
10 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 tojássárgája + 1 tojás a tésztára
  • 2 evőkanál olaj + tepsi kikenéséhez
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó

Elkészítés

    Elkészítés: A tejbe tegyél 6 dkg cukrot, kézmelegre hevítsd fel. Ebbe tedd a morzsolt élesztőt, és meleg helyen keleszd meg. A lisztbe tegyél csipet sót, keverd el, ezután a tojássárgákkal, az élesztővel és az olajjal dagaszd meg. 6 db cipót formálj belőle, és keleszd további fél órát egy lisztes deszkán.

    Közben a lágy margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral keverd habosra, majd dolgozd el benne a kakaót.

    A cipókat egyenként papírvékonyra nyújtsd ki, törekedj rá, hogy egyforma méretűek legyenek. Kend meg a krémmel őket, mindegyikbe egyforma mennyiség jusson. Csavard fel, és 3-3 szálat fonj egybe. Helyezd az olajjal kikent tepsibe, és kend meg felvert tojással őket, hogy fényesek legyenek. Szokásos módon süsd meg.

Megjegyzés

Nagyon finom. Kissé időigényes a kelesztés miatt, de megéri! Én tejjel is szoktam enni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Horvath Gabriella 3 évvel ezelőtt
Ma este megsütöttem a gyerekeimmel és tökéletes lett. Nem repedt szét, nem folyt ki, talán az első szemre is tetszetős sütink lett :-)
Suba Adrienne 7 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom! Betartottam az utasítást, jó vékonyra nyújtottam a tésztát. Nagyon szép és finom az elkészült tészta. Én egy picit több margarinnal készítettem a kakaós masszát (5-10 dekával több margarinnal), így csokisabb, krémesebb lesz a tészta.
Szabó Livia 7 évvel ezelőtt
Köszi, hogy megosztottad velem ezt a csodás receptet. Isteni lett, nagyon finom!
Simonné Török Tímea 8 évvel ezelőtt
Ha ünnepi alkalomra készül, a fonatot helyezd kapcsos tortaformába, a közepébe tegyél egy bébiételes üveget, ekkor koszorú formájú lesz, nagyon mutatós!
Simonné Török Tímea 8 évvel ezelőtt
Ha ünnepi alkalomra készül, a fonatot helyezd kapcsos tortaformába, a közepébe tegyél egy bébiételes üveget, ekkor koszorú formájú lesz, nagyon mutatós!
Juhász Károlyné Piroska 9 évvel ezelőtt
Ha feltekerted, akkor szúrkáld meg hurkapálcával több helyen de csak a tetejét, hogy a gőz ki tudjon jönni belőle sülés közben, igy biztos nem fog kifolyni a töltelék.
Juhász Károlyné Piroska 9 évvel ezelőtt
Mielőtt feltekernéd a kalácsot a két oldalát hajtsd vissza kb. 2-3 cm-nyire, igy nem tud kifolyni belőle a töltelék.
Schafferné Bérdi Veronika 9 évvel ezelőtt
Szia Dudi. Nagyon köszönöm ezt finom kalács receptet. Tegnap megsütöttem hamar elfogyott ujra megkell csinálnom. Sok fajtát sütöttem már, de ilyen finom még egy sem volt. csave1
9 évvel ezelőtt
Én megcsináltam. Sajnos látványra nemigen jött össze,mert sok krém kifolyt belőle,és szét is repedt. Mi lehetett a hiba nálam?
Konczos Gyöngyi 9 évvel ezelőtt
Én a tésztához csak a elvert tojásfehérjét rakom. A megmaradt tojássárgákkal kell megkenni a tésztát. De én csak 2-2 rudat fonok össze, szerintem úgy is nagyon magas lesz. Egyébként ez a recept is hasonló, mint a már meglévő.

Hasonló Receptek

Magazin