Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ostoros kalács kakaós krémmel II.

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 tojássárgája + 1 tojás a tésztára
  • 2 evőkanál olaj + tepsi kikenéséhez
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A kézmeleg tejbe morzsolom az élesztőt a cukorral, és meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval elkeverem, ezután a tojássárgákkal, az élesztővel és az olajjal összedagasztom.

6 db cipót formálok belőle, és kelesztem további fél órát egy lisztes deszkán letakarva.

Közben a lágy margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverem, majd eldolgozom benne a kakaót.

A cipókat egyenként papírvékonyra kinyújtom, törekedjünk rá, hogy egyforma méretűek legyenek. Megkenem a krémmel őket, mindegyikbe egyforma mennyiség jusson. Felcsavarom, és 3-3 szálat egybefonok.

Olajjal kikent tepsibe teszem, és megkenem a felvert tojással őket, hogy fényesek legyenek. Előmelegített 170 fokos sütőben megsütöm.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss