Elkészítés: A kézmeleg tejbe morzsolom az élesztőt a cukorral, és meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval elkeverem, ezután a tojássárgákkal, az élesztővel és az olajjal összedagasztom.
6 db cipót formálok belőle, és kelesztem további fél órát egy lisztes deszkán letakarva.
Közben a lágy margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverem, majd eldolgozom benne a kakaót.
A cipókat egyenként papírvékonyra kinyújtom, törekedjünk rá, hogy egyforma méretűek legyenek. Megkenem a krémmel őket, mindegyikbe egyforma mennyiség jusson. Felcsavarom, és 3-3 szálat egybefonok.
Olajjal kikent tepsibe teszem, és megkenem a felvert tojással őket, hogy fényesek legyenek. Előmelegített 170 fokos sütőben megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre