Elkészítés: Először vajban megpároltam a nem túl kis kockára vágott sárgarépát, a zellergumótés a vöröshagymát. A darabos zöldségeket kevergettem, párolgattam, majd felöntöttem 1 pohár száraz fehérborral. Sóztam, borsoztam, tettem hozzá babérlevelet, kevés bazsalikomot, a darabolt paradicsomot, a fokhagymát és egy kiskanál kakukkfüvet.
Közben a lábszárakat megmostam, szalvétán megszárítgattam, sóztam, borsoztam és rászórtam egy citrom reszelt héját is. Lisztbe megforgattam őket, és óvatosan pirosra sütöttem mindkét oldalukat. Az óvatosságot úgy értem, hogy nem szurkáltam villával a húst, vigyáztam, hogy a mennyei leve ne folyjon ki.
Akkor áthelyeztem a zöldségraguval együtt egy vaslábosba, öntöttem rá zöldségalaplevet, és a sütőben majdnem 2 óra hosszat fedő alatt puhára pároltam (néha pillantsuk meg, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot). Végezetül rácsavartam egy fél citromot, és megszórtam vágott petrezselyemzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre