Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Osso buco II.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először vajban megpároltam a nem túl kis kockára vágott sárgarépát, a zellergumótés a vöröshagymát. A darabos zöldségeket kevergettem, párolgattam, majd felöntöttem 1 pohár száraz fehérborral. Sóztam, borsoztam, tettem hozzá babérlevelet, kevés bazsalikomot, a darabolt paradicsomot, a fokhagymát és egy kiskanál kakukkfüvet.

Közben a lábszárakat megmostam, szalvétán megszárítgattam, sóztam, borsoztam és rászórtam egy citrom reszelt héját is. Lisztbe megforgattam őket, és óvatosan pirosra sütöttem mindkét oldalukat. Az óvatosságot úgy értem, hogy nem szurkáltam villával a húst, vigyáztam, hogy a mennyei leve ne folyjon ki.

Akkor áthelyeztem a zöldségraguval együtt egy vaslábosba, öntöttem rá zöldségalaplevet, és a sütőben majdnem 2 óra hosszat fedő alatt puhára pároltam (néha pillantsuk meg, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot). Végezetül rácsavartam egy fél citromot, és megszórtam vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Osso buco nem jelent mást, mint lyukas csontot. A lábszárból vágott húskarika közepén ott van egy finom, velőt tartalmazó csont, ami ha -kiesszük belőle a velőt - lyukas marad. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss