Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés pite és sajtos makaróni az abszolút kedvenc - ezeket ették a sztárok az Oscar-gálán!

default user icon
MME
Az Oscar-gála hatalmas hollywoodi társasági esemény, itt ad egymásnak randevút a filmszakma színe-java, így, ahogy az a randiknál általában, a ruha, a frizura - és persze a vacsora sem mindegy, hogy milyen. Belestünk hát a kulisszák mögé, hogy megnézzük, milyen fogásokat tálal fel idén Wolfgang Puck, a gála Oscar-díjjal is kitüntetett, állandó séfje.

Az idei fesztiválszezont megnyitó Golden Globe gála többek között azért is volt más, mint az eddigiek, mert a vacsora kizárólag növényi alapanyagokból készült fogásokból állt. Állítólag ebben, a harcos vegánként ismert, a Joker főszerepéért Aranyglóbuszt - és tegnap este az Oscart is - bezsebelő Joaquin Phoenixnek is volt némi szerepe: ő győzte meg a Hollywoodi Külföldi Újságírók Szövetségét, hogy hús- és tejmentes fogásokat biztosítsanak az estére. 

A környezettudatosságban az Oscar-díjat odaítélő Akadémia sem maradhatott le, így idén azt kérte Wolfgang Puck mesterszakácstól - aki immár 25 éve szolgáltatja a cateringet az ceremónia előtt és az azt követő vacsorán -, hogy erre törekedve készítse el a menüsort. A séf és fia végül kizárólag növényi alapanyagokból terveztek fogásokat az Oscar-jelöltek ebédjére, és az esti rendezvény előtt is vegán falatkák várták a résztvevőket. A díjátadó hivatalos bankettjén, a kormányzói bálon, a menüt 70%-ban szintén a növényi összetevők határozták meg, de főételként hús- és halételt és vegetáriánus opciót is kínálnak a meghívottaknak. 

Emellet a séf, a Paraziták című, többszörösen díjnyeretes filmet látva úgy döntött, hogy egy koreai ízvilágú pizzát is készített a falatka-szortimentbe.

"A pizzán volt egy kis pirított zöldség, gyömbéres-fokhagymás öntet, a tetején egy kis szójaszószos bevonattal - isteni lett! Magam is meglepődtem!" - mondta nevetve Puck a menüről kérdező riportenek.

A különleges, film-ihlette falatokon túl volt vegán szusi, mac&cheese falatkák és chicket potpie, vagyis sűrű csirkeraguleves leveles pitetésztában felszolgálva - ez utóbbi kettő hagyományos és közkedvelt amerikai fogás.

Az itallapon szerepelt koktél, négyféle bor Francis Ford Coppola, a Keresztapa rendezőjének pincészetéből, kétféle sör, illetve egy különleges Piper-Heidsieck pezsgő. 

Aki jobban elmerülne a menüben, itt talál egy galériát, az előételektől a desszertkülönlegességekig >>> 

EZ VOLT A MENÜ A 2019-ES OSCAR GÁLÁN >>> 
EZT ETTÉK ÉS ITTÁK A SZTÁROK A 2019-ES GOLDEN GLOBE-GÁLÁN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss