Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őrülten finom lasagne

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk fel. Megdinszteljük rajta a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát.
  2. Amikor a hagyma üvegesre sült, hozzáadjuk a darálthúst. Elkeverjük, majd felöntjük a paradicsomszósszal.
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Hozzáadunk 2-3 darab megmosott, felkockázott koktélparadicsomot. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megpuhul. 
  4. Elkészítjük a besamelmártást: egy edényben felolvasztjuk a margarint. Hozzáadjuk a rizslisztet, elkeverjük, felöntjük rizstejjel, majd simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, ízesítjük reszelt cserecsendióval, majd hozzáadunk egy maréknyi reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg a sajt felolvad a besamelben. 
  5. Egy tepsi aljába kanalazzuk a ragut egy ujjnyi vastagon, egyneletesen, majd ráhelyezzük a lasagne tésztát (nem kell előre megfőzni!). Ezt követi újabb réteg húsos ragu, amelyet megöntözünk besamellel. Eztuán ismét tészta következik, majd húsos ragu és megint a besamel réteg. A végén a húsos ragu kerül a tepsi tetejére, amelyet megöntözünk a besamellel. Rászórjuk a reszelt sajtot és koktélparadicsomokkal díszítjük. 
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Nézd meg az elkészítést videón! >>> 

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

A TÖKÉLETES LASAGNE TITKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - 4 TUTI TIPP! >>> 

Megjegyzés

Glutén- és laktózmentes recept FELCSIKI TÜNDÉTŐL, a Mentes pillanatok című könyv szerzőjétől! - hantoandrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss