Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyors zabpelyhes dán zsemle

default user icon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt (BL-55)
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 tk cukor
  • 2-3 tk só (ízlés szerint és kanál méretétől függően)
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g)
  • 4 dl víz
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. Lisztet, zabpelyhet, cukrot, sót, élesztőt egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat (a vizet apránként mert a víz mennyisége liszt és zabpehely függő, sűrű nokedliszerű tésztát kell, hogy kapjunk) majd egy evőkanál segítségével összekeverjük. Letakarjuk, és kb. 1 órát kelni hagyjuk, míg két-háromszorosára dagad a tészta.
    2. A 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztából két evőkanál segítségével halmokat teszünk a tepsire, köztük helyet hagyva, mert kissé megnőnek. (Én kisebbeket sütök, az azt jelenti, hogy egy jó nagy púpos evőkanállal teszek egy zsemléhez, így 16 darab kicsi zsemlém lesz.)
    3. A tepsit a forró sütőbe helyezzük, majd 200-220 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin