Lisztet, zabpelyhet, cukrot, sót, élesztőt egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat (a vizet apránként mert a víz mennyisége liszt és zabpehely függő, sűrű nokedliszerű tésztát kell, hogy kapjunk) majd egy evőkanál segítségével összekeverjük. Letakarjuk, és kb. 1 órát kelni hagyjuk, míg két-háromszorosára dagad a tészta.
A 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztából két evőkanál segítségével halmokat teszünk a tepsire, köztük helyet hagyva, mert kissé megnőnek. (Én kisebbeket sütök, az azt jelenti, hogy egy jó nagy púpos evőkanállal teszek egy zsemléhez, így 16 darab kicsi zsemlém lesz.)
A tepsit a forró sütőbe helyezzük, majd 200-220 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.