Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őrület! Itt a másnaposság elleni jégkrém!

default user icon
MME
Ha már érezted valaha a bulizás mellékhatását másnap, akkor biztosan te is tudod, hogy a házi praktikák nem mindig hoznak eredményt. De nincs gond, Dél-Koreában megalkották a másnaposság elleni jégkrémet!

A macskajajra számtalan házi gyógymódot tanultunk: tejet, vizet, kólát kell inni, hogy gyorsabban elmúljon a kellemetlen hatás. A dél-koreaiak találmánya kifejezetten arra tervezték, hogy enyhítse a másnapos tüneteket legalább annyira, hogy egy átbulizott éjszaka után is nyugodtan mehessünk dolgozni.

Akik gyorsabban lerészegednek

De miért pont Dél-Koreában fedezték fel ezt a jótékony finomságot? Az itt élő emberek szervezetéből (éppúgy, mint az indiánokéból) hiányzik az az enzim, ami lebontja az alkoholt, ezért ők kevesebb italtól is hamarabb berúgnak, mint mi, európaiak.

Jégkrém mazsolafakéreggel!

A másnaposság elleni jégkrém egyébként grapefruit ízű, amelybe mazsolafakéreg-nedvet kevertek. A mazsola levét a koreaiak az 1600-as évektől használják a macskajaj kezelésére. A jégkrém neve annyit tesz: tarts ki! Ez azért fontos, mert Dél-Koreában évente 12,3 liter szeszt isznak, tehát viszonylag sok napon jelennek meg a koreaiak a munkahelyünkön másnaposan – ez pedig komoly anyagi veszteséget jelent az országnak éves szinten.

Itt szerezheted be!

A jégkrémért egyelőre Dél-Koreáig kell utazni, addig maradnak nekünk a jól bevált praktikák, amelyekről itt olvashatsz tovább.

A jégkrémkülönlegességet itt nézheted meg:



 

Ezek is érdekelhetnek

Friss