Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őrület! Fagyi zöldséges, sós és sajtos ízben - itt vannak az új jeges finomságok!

A meleg nyaraknak hála egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a helyek, ahol egy megpihenhetünk, hűsölhetünk, s azok az ételek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a legnagyobb melegben is borzonghassunk egy kicsit.

A különféle jeges italok és hűtött levesek mellett a fagylalt a legkönnyebben elérhető és - valljuk be - talán a legfinomabb hűsítő. A hideg nyarat klasszikusai mellett az utóbbi évek slágerízei között megjelentek a sós hangvételű fagylaltok is, amelyek idén már markáns jelenléttel bírnak minden haladóbb szellemű fagylaltozóban, cukrászdában. A sós karamell által kijelölt csapásokon lassacskán megjelentek a karakteresebb, izgalmasabb ízek, mint a camembert fagylalt, a sós mogyoróvaj alapon nyugvó krémek, illetve a még ennél is újszerűbb zöldségfagylalt és zöldségszorbet, ahol a zöldségek hol önmagukban, hol gyümölcsökkel párosítva varázsolnak el minket. 

Fagyi extrákkal!

A zöldséges, sós hangvételű fagylaltokon kívül az idei fagylaltszezon egyértelmű üzenete a minél egyszerűbb fagylalt, az átlátható, a laikus vendég számára is be- és elfogadható alapanyagok alkalmazása, az úgynevezett kényelmi termékek használatának mellőzése. A letisztult alkotóelemeken kívül az ízeket is sok esetben ez a fajta letisztultság jellemzi, a kicsit extravagáns termékek mellett jelentős súllyal bírnak a klasszikusok minden cicomától mentes változatai, ahol a termék premizálása nem a hozzáadott cukorgyöngyökkel és az extra szósszal történik, hanem a nagyon magas minőségű alapanyagok felhasználásával válik a fagylalt valóban minőségivé.

Szorbet az új kedvenc

A meleg nyaraknak köszönhetően a klasszikus szorbet is visszatér. A rómaiak által előszeretettel fogyasztott és az araboknak hála a kontinenst számtalan pontján megjelenő - jéggel kevert, mézzel édesített - hűtött gyümölcsléből készülő szorbet valóban megérdemli, hogy visszatapsoljuk a fagyis pultok kínálatába. A modern eszközök jóvoltából ma már egészen krémes állagúra keverhető szorbet könnyebb érzetet biztosít, mint a teljes tejjel készített fagylaltok, s a gyümölcsös ízek is jobban érvényesülnek ebben a közegben.

Hűsítő jeges finomságok receptjeit itt találod >>> 

Budázott sült fagyi receptjét itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss