Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez lehet az Ország tortája - íme a 6 döntős

default user icon
MME
Már csak hat cukrász hat tortája az esélyes arra, hogy elnyerje az ország tortája címet 2018-ban. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot, amelynek kiválasztották a döntőseit.

Évről évre egy nagyobb népszerűségnek örvend a "Magyarország Tortája" pályázat. Egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát pedig hatalmas érdeklődés kíséri. 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére hirdette meg a pályázatot. A döntős torták kiviálasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo 'G' pavilonjában tartotta meg február 9-én. A szakmai zsűri idén 28 torta közül választotta ki azt a hatot, amely közül kikerül majd a győztes.

Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. 

Íme a hat döntős:

Aranyalma torta - Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Szimpla - Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Komáromi kisleány - Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Hunyadi gesztenyés - Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Velemi vaníliás gesztenye - Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Hamvas szilva torta - Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

 

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

ÍME AZ ORSZÁG TORTÁJA! A BALATONI HABOS MOGYORÓ LETT A GYŐZTES 2017-BEN >>> 

MEGKÓSTOLTUK AZ ORSZÁG TORTÁJÁT! ÍME 13 VÉLEMÉNY A BALATONI HABOS MOGYORÓRÓL >>> 

MEGVAN A GYŐZTES! AZ ŐRSÉG ZÖLD ARANYA LETT MAGYARORSZÁG TORTÁJA >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek